Markku Touronen, laulaja

KUUNTELE KAIKKI JULKAISUT SPOTIFYSTA!

Markku Touronen on virtolainen rehti laulumies, jonka elämänmakuisissa tulkinnoissa soi sydän mukana! Tourosen laulajan tie alkoi 90-luvulla ahkerasti keikkaillen suomirock-bändien Mustan Albiinon ja myöhemmin Meteorin solistina, ja jatkui 2000 luvulla DIVARi -yhtyeessä, niinikään suomipopin parissa. Nyttemmin musiikkityyli on jalostunut suomirockista rautalankasävyiseen iskelmään, mutta edelleen mennään rock-asenteella. Touronen keikkaili 11 vuotta Beat66 -yhtyeen kanssa ja nykyään keikkoja tehdään Markku Touronen Bandin kanssa, sekä akustisena duona kitaristi Pauli Hannolan kanssa sekä Simple Men -akustisen duon toisena osapuolena. Myös karaokeisännän hommat (Maken karaoke) sekä äänentoistohommat ja vaikkapa Dj:nä levytansseissa kuuluvat repertuaariin.

Lisätään sitten nimen perään duo/trio tai band, niin vuosien varrella Touronen on levittänyt suomipopin ja rautalankaiskelmän ilosanomaa lukuisissa erilaisissa juhlissa, tapahtumissa, soittoruokaloissa… Hän on esiintynyt siellä, missä rehtiä laulajaa on tarvittu. Hommia on tehty enemmän sydämellä kuin dollarin kuvat silmissä.

Jo kahden vuosikymmenen kestoinen laulajan polku kohtasi eräänlaisen virstanpylvään ensimmäisen oman soolosinglen muodossa kesällä 2015.

Debyyttisinkku  ”Ilta maalaa taivaanrantaa” on Laihialaisen Marko Lapiolahden säveltämä, jonka sävellyksiä ovat levyttäneet mm. Kalle Kaaja & Kulkukoirat ja Pate Mustajärvi.  Laulun sanoittaja on Juho Rintarunsala.  Laulu äänitettiin kesäkuun 2015 alussa Lapiolahden isännöimässä Noisy Silence Studiossa Laihialla (www.noisysilence.net). Singlellä soittavat kokeneet ja ansioituneet, niin ikään etelä-pohjalaiset muusikot Jukka Kinnunen: soolokitara ja Hannu Luostari: rummut. Kaikista muista soittimista (komppikitara, basso, urut) sekä taustalaulusta vastaa Marko Lapiolahti. Debyytti sai erinomaisen vastaanoton paikallisradioissa ja valtakunnallisilla kanavilla, sekä sai osakseen myös listamenestystä ollen yhteensä  11 viikkoa Suomen tanssituimpien TOP30:ssa eli Tätä Suomi tanssii – listalla!

”Ilta maalaa taivaanrantaa” on nyt saanut jatkoa uuden singlen myötä.

Marraskuussa 2015 julkaistu single ”Talven kylmät kyyneleet” on alun perin itsensä Elvis Presleyn v. 1960 levyttämä ”Summer kisses, winter tears”. Laulun on aiemmin suomeksi levyttänyt Topi Sorsakoski & Agents vuonna 1990. Äänitykset tehtiin jälleen Laihialla tutussa Noisy Silence Studiossa ja Marko Lapiolahden hellässä huomassa. Soittajistossa tapahtui muutoksia edelliseen singleen verrattuna. Tällä kertaa kielisoittimista vastasi kokonaisuudessaan vanha Musta Albiino –bändikaveri Jouko Korhonen (nyk. Oliver –yhtye). Rummuissa on edellisen sinkun tapaan Laihialainen Hannu Luostari.

Myös uusin, keväällä -16 julkaistu single ”Tyhjää” (Legendaarinen Kaseva -hitti) tuotettiin samassa studiossa ja samalla luotettavalla kokoonpanolla.

Singleillään Markku Touronen viimeistään ilmoittautuu osaksi suurten suomalaisten sinivalkoisten miesäänien jatkumoa.

Itse laulu ja sen tulkinta edustavat kaihoa ja kaipuuta ikuiseen kesään ja rakkauteen. Aikakauteen joka ei ole 60-lukua…ei 70-lukua…se on jokin tuntematon nostalginen aika joka on meidän kollektiivisessa tajunnassamme…. se on mennyt maailma ja aikakausi joka on kaikkien vuosikymmenien välissä… se on se iskelmien ja unelmien satumaa.